Bij deze het Oogstbericht van week 20.

Na een frisse start van de week is het nu weer groeizaam weer.

Een buitje missen we wel, maar daarvoor kunnen we beregenen.

In week 20 staan de volgende groentes alweer klaar;

-Sla

Diverse soorten sla zoals de gewone sla, rode en groeneikenbladsla en de bataviasla.

Probeer ook eens de eikenblad of bataviasla. Een feestje op je bord.

-Paksoi

-Amsoi (surinaamse raapsteel)

Amsoi kan worden gekookt , gebakken, gewokt, in de oven worden bereid als vervanging voor spinazie, andijvie  en fijn gesneden als rauwkost of salade.

-Chinese kool

-Spinazie

-Andijvie

-Koolrabi 

Koolrabi is een verassend veelzijdige groente.

Je kunt het op allerlei manieren klaarmaken.

Wat dacht je van een frisse salade, wokgerecht of verwarmde soep.

Je kunt het eten als gekookte koolrabi of rasp de rauwe groente als salade. 

-Meiraap

Meiraap is een bolvormige paars-roze knol met een anijsachtige smaak.

Meiraap kun je koken, wokken, pureren en frituren.

De zacht zoete smaak combineert goed met allerlei lekkers.

Note;

Van de groentes zijn niet alle afmetingen gelijk, bekijk even wat bij je past, is de groente te klein dat staat er vast een grotere vlakbij.

Veel plezier met het oogsten.